Начална страница | България | Бабата на Лара наглеждала Моника да не посегне на живота си

Бабата на Лара наглеждала Моника да не посегне на живота си

image

Анна Добринова понесла двоен товар в дните на неизвестност

По време на 47-дневния плен на Лара Банева майка й Моника Добринова е била в много тежко психическо състояние. На моменти била неадекватна и изглеждала сякаш ще направи нещо непоправимо. В други моменти все пак успявала да се мобилизира и да се стабилизира. Тогава надеждата, че ще види скоро дъщеря си, се връщала у нея.Най-зле Моника е била в периода, в който нямала никаква вест от Лара. След като получила знак, че детето е добре – снимки и видеоматериал, тя се стегнала и вече била готова да чака колкото трябва.

След като похитителите се свързали с нея и поискали баснословната сума от 10 млн. евро., Моника обясни чрез изявленията си в медиите, че семейството няма такива пари, тъй като средствата им са запорирани. Похитителите очевидно са й повярвали, след като склониха да намалят сумата с повече 20 пъти.

Преговорите са водени по начин, различен от случаите на “Наглите”. SMS-ите са писани с по-особен стил. Съобщенията са били дълги и много добре стилистично написани.

Освен майката, и бабата на Лара – Анна Добринова, преживяла много тежко отвличането. Освен за внучка си, тя се притеснявала много и за психическото състоянието на дъщеря си. Моника била на ръба и майка й се уплашила, че може дори да посегне на живота си, съобщава “168 часа”.

След като Лара се прибрала вкъщи, двете жени били много изненадани, че детето се чувства добре. Моника, както и полицията, смятат, че похитителите са планирали да държат Лара дълго в плен и са предвидили, че лошото отношение към нея би се отразило зле на психиката й, а оттам и на контрола им върху нея.

“Мамо, обичам те”, казала Лара на майка си като се видели. Овен майката и бабата, 17-годишната сестра на момичето също била много щастлива от благополучната развръзка.

БЛИЦ

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
bet-at-home.com

Повече новини

Powered by Vivvo CMS v4.1.6